dimarts, 27 d’abril del 2010

“PENEDÈS A L’EBRE”


Penedès+Cultura presenta la nova sortida per aquest 2010. L’associació cultural organitza una sortida per el 9 de maig que consistirà en visitar diversos punts de les Terres de l’Ebre. La sortida té l’objectiu d’aprofundir en la Batalla de l’Ebre, una batalla que va determinar de manera total el desenllaç de la Guerra d’Espanya amb la derrota republicana i l’inici de la dictadura feixista del General Franco. Per aquest motiu es farà una visita al centre d’interpretació de la Batalla de Corbera d’Ebre.

Posteriorment s’anirà cap a Miravet on es farà una visita del poble i del castell, conegut com el lloc on els líders catalans van negociar les bases de l’estatut del 30 de setembre del 2005.

El President de l’entitat, el vilafranquí Ramon Trias, va afirmar que aquesta sortida pretén contribuir a la recuperació de la memòria històrica, just ara que en aquest tema s’està vivint una situació crítica com és la tancada en fals sobre la nul·litat del judici al President Companys o també la posició del Tribunal Suprem que s’ha posicionat en contra d’iniciar accions per jutjar el franquisme. Trias també apunta que espera que aquesta activitat tingui la mateixa acollida que la iniciativa “Penedès-Canigó” que va concentrar a més de 50 persones. El President de Penedès+Cultura apunta que aquesta activitat està pensada per un públic familiar.

El preu de la sortida és de 30 euros per els majors de 12 anys, i de 20 per la franja de 6 a 12. La sortida serà a les 7:45 del matí quan s’agafarà un bus des de l’estació busos de Vilafranca, i està previst tornar a la capital de l’Alt Penedès al voltant de dos quarts de set de la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada